Houtsoorten

Elke houtsoort heeft zijn klank en kleur.

Laat dit dan ook het mooie zijn aan hout. LS Custom drums werkt met allerlei verschillende houtsoorten van over de hele wereld.

 

 

 

Janka schaal

Alle houtsoorten worden gerankt op de hardheidschaal van Janka. Voornamelijk word deze schaal gebruikt voor parket, maar ook voor drumstellen geeft dit over het algemeen een goed beeld van wat je naar klank mag verwachten.

De meest gekozen houtsoort zijnde Esdoorn (maple) heeft een hardheid van 1450 op de schaal van Janka. Deze houtsoort geeft de beste allround sound voor je drum of je nu stevige rock of rustige nummers speelt.

Hoe hoger het cijfer, hoe harder de houtsoort en hoe minder sustain en luider de klank gaat zijn. Hoe lager het cijfer en dus zachter hoe meer sustain en zachter de klank gaat zijn.

Het oog wil ook wat

Elke houtsoort heeft zijn specifieke kleur en structuur. Dit maakt dat je door het combineren van hout prachtige contrasten kan creëren.

Duurzaam en ecologisch!

Uiteraard zijn we bij LS Custom drums ons bewust van het milieu en geven we graag ook oud hout een nieuw leven.

Heb je een oude massieve kast of oud hout liggen en zou je deze graag upgraden? Geen probleem! We verwerken deze indien mogelijk graag zodat er weer een boom minder geveld moet worden.